Receta recopilada del libro: El Gizado Sefaradi.
Materiales:
(4 porsiones): 2 vasos de arroz
4 vasos de supa de geyna o de aguas mesklada kon 4 kucharas de polvo de supa de geyna
l/2 kucharika de kanela
1 /2 vaso de pinyones
1 /2 vaso de almendras blankeadas
1/2 vaso de pasas sin kueshko, enshaguadasisekadas
6 kucharas de azeyte.
Preparasion:
Gizar el arroz kon la media kucharika de kanela en la agua. Despues ke el arroz ya esta pronto i se metio a repozar, friyir en una sarten las almendras, pinyones i las pasas asta ke toman una kolor rosha, ke entonses se k.itan de la azeyte. Aresentar el arroz en una pineta i garnizarlo kon las almendras, pinyones i pasas. Por mas fasilidad se puede meter el arroz en una fayancha, garnizarlo i konservarlo en el orno, kaentado muy flosho asta la ora de komer.